There was a problem sending the command to the program – Öppna filer i Excel från t.ex Outlook

molntjänster för företag och föreningar

 

Problem att öppna Excel från andra program

Idag fick vi ett intressant samtal till vår Helpdesk. En av våra kunder kunde inte öppna bifogade filer i Outlook som skulle öppnas i Excel. Andra filer fungerade dock normalt men just för Excel filer kunde man bara förhandsgranska i Outlook. När användaren startade sin filhanterare och dubbelklickade på just Excel filer var det samma felmeddelande “There was a problem sending the command to the program”

Först trodde vi det kanske hade att göra med en prestandaförbättring vi introducerat de senaste dagarna på test för att snabba upp start av program ( som kuriosa så gick vi från en sk disc access tid från c:a 300 Mbyte/ sec till 2900 MByte / Sec dvs c;a 10 ggr snabbare enligt mätverktyget Parkdale for Windows ) men enligt kunden hade problemet funnits en längre tid.
Efter en del felsökande och funderande hittade vi att kundens Excel var inställd på att inte tillåtas att öppnas från andra program.

Lösningen var att gå in i Excel, klicka på Alternativ och sedan Avancerat och bocka ur kryssrutan “Ignorera andra program som använder DDE (Dynamic Data Exchange” som på bilden nedan.

There was a problem sending the command to the program

 

Kontakta oss på Red Cloud IT

Växel, försäljning , ekonomi 08 55 11 86 60
office@redcloud.se

Helpdesk 08 55 11 86 66
helpdesk@redcloud.se

[Contact_Form_Builder id=”2″]

Comments are closed.