Varför en molntjänst som rCloud Office?

Här försöker vi beskriva en del av fördelarna för er som kund

Enkelt och flexibelt

Vi tror att det är både enklare och effektivare både för användaren och företaget att bara visa de ikoner som användaren ska ha. När en användare ska starta t.ex. Visma Administration så gör man som vanligt alltså från start-knappen nere till vänster, letar upp Visma Administrations-ikonen och startar programmet. Alla program i rCloud är döpta med tillägget ”@ rCloud” för tydlighets skull (t.ex. heter ”Visma Administration”, ”Visma Administration @ rCloud” i vår lösning). Rent tekniskt körs programmet i rCloud på våra servrar men för användaren känns det som det alltid gjort. Migrering till rCloud känns inte som ett enormt jättehopp helt enkelt. Ni behöver inte flytta allt, välj ut de program som ni känner ni vill ha åtkomliga. Vi har många specialprogram hos oss som kunder velat flytta. Ni kanske t.ex är jättenöjda med er mail-lösning men vill flytta det där superbra redovisningsprogrammet? Låt oss testa om vi kan installera det hos oss och lägg upp det i rCloud. Det är väldigt sällan som vi inte kan lägga till ett nytt program i våran miljö..

För chefer, anställda och företaget är rCloud Office också en effektiv lösning för att slippa omskolning, upplärning och massa krångliga IT-manualer.

När en nyanställd börjar har den redan en användare i rCloud och de ikoner den ska ha tillgång till men slipper sätta sig in i något fjärrskrivbord med VPN anslutningar och ha ytterligare en hel datormiljö att hantera samt sätta sig in i. De kan t.o.m börja jobba innan de ens fått sin dator på jobbet.

Ska personen ha t.ex Visma Administration, Microsoft Office och FLEX Löneprogram så är det bara just de ikonerna personen har.
Inget mer för det behövs ju inte. Varför behöva hålla reda på menyer och knappar som inte behövs?

En annan person på företaget kanske bara ska ha tillgång till Microsoft Office och FLEX Tidsredovisning och då är det endast de ikonerna som den personen ser och kan starta.

 

 

Det motsatta gäller också såklart, om en anställd slutar stoppas konto i rCloud och era program och data riskerar inte vara ”ute på vift”. Är kontot stoppat så kan man inte längre logga in som den användaren.

Inga krångliga rutiner och processer med att ta bort användare ur en massa system för att de har slutat.


Vår prismodell är enkel. Vi tar betalt per program och antal program som era användare behöver. Som exempel behöver kanske de på ekonomiavdeleningen ha tillgång till Visma Administration och Microsoft Office. På lagret däremot behövs det bara tillgång till Visma . 

På det sättet kan ni själva bestämma vad er IT ska kosta och ni har kontroll över kostnaderna. 

Vi är ett komplement till det ni redan har, inte en konkurrent.

Några fördelar och exempel

Säsongspersonal

Vissa verksamheter har kanske personal som kommer och går under olika perioder. Med rCloud Office beställer ni bara ett konto för de personerna, vi ger dem tillgång till de program de behöver och det data de ska tillgång till. Om ni vill kan de även använda sina egna datorer. När de sedan slutar, tar vi bort kontona i rCloud och ni betalar inte för dem mer.. Enkelt, smart och kostnadseffektivt.

Expandera eller minska på kontor?

Många företag finns utspridda över landet och även här är det enkelt komma igång med ett nytt kontor. Beställ Internet , kaffebryggare, skrivbord och starta upp datorerna så är ni igång. Inga långa installationstider av servrar som ska beställas, server rum som ska byggas, släck, kyla och el som ska installeras. Kaffebryggare, dator och Internet är vad som behövs. Inga krångliga konfigureringar i brandväggar behövs heller.

Spara pengar på hårdvara

Det finns pengar att spara på att inte köpa in lika dyra datorer som innan. Program och data körs ju i rCloud så den lokala datorn man har behöver inte vara så kraftfull. Skulle era datorer förstöras eller något annat händer är det inte samma katastrof som det kanske varit innan. Beställ bara en ny PC och installera rCloud office så är ni igång igen. Program, licenser, data mm. ligger i rCloud och är direkt nåbart från den nya datorn. Inget krångel med ominstallationer av program och allt vad det innebär. Ni kanske t.o.m. vill byta plattform i samma veva? Visst. Kör hårt. Byt till MAC om ni vill, ni kommer ändå kunna köra Visma Administration och samma program som innan.

Jobba på distans

Att jobba hemifrån eller från stugan ser likadant ut. Samma ikoner, samma rättigheter, samma data. Bara en annan enhet att koppla upp sig från . Vare sig man kör Windows på kontoret eller kör MAC hemma så är programmen och ikonerna dom samma i rCloud..

Flexibilitet

Vi stöder även äldre Windows vilket många leverantörer inte längre gör av olika skäl. Vi stöder allt från Windows XP (inklusive embedded versionerna) och uppåt i vår lösning. Vi tycker inte att det är vår sak att ha en uppfattning om vilka datorer och operativsystem som ni känner er trygga och vana med.. Vi stöder alltså Windows, Mac, Android, iPad ..

Data i Sverige

Allt data i rCloud finns i Sverige. Det här tyckte vi var en viktigt fråga redan när vi lanserade rCloud Office 2010 och med tiden märker vi det blivit en allt viktigare fråga. Många företag tvekar inför att lägga ut sitt data i molntjänster hos amerikanska företag p.g.a. Cloud Act men också för det inte känns tryggt att ha just känslig information ligga på servrar och system i andra länder. Vilka lagar och regler gäller där ? Red Cloud IT är ett helsvenskt företag som inte lagrar något data utomlands, inte ens e-post filtrering. Vi har inte heller några utländska delägare eller investerare..

Låter rCloud Office rätt för er ?

Kontakta oss för frågor nedan